VZOS IFAA Indoor

IFAA staat voor International Field Archery Association en is een boogschietvereniging opgericht in 1970. Ze vertegenwoordigd meer dan 50.000 veldschutters in 45 lidstaten op alle continenten.

De IFAA is voornamelijk een vereniging voor amateur boogschutters maar deelname aan IFAA wedstrijden is ook mogelijk voor professionele boogschutters. Hoewel amateur- en professionele boogschutters aan hetzelfde evenement deelnemen, schieten ze in verschillende klassen.

De meeste IFAA toernooien hebben 400 of meer deelnemers en sommige evenementen hebben meer dan 1600 deelnemers. De IFAA is lid van TAFISA, de “The Association for International Sport for All” en wordt erkend door het IOC.

Tijdens een IFAA toernooi wordt er veelal buiten geschoten op bekende of onbekende afstanden. Dat kan zijn op papieren blazoenen of 3D-doelen met een grote variëteit aan terreinen.

Lidstaten van de IFAA organiseren de Wereldkampioenschappen veld schieten in de even jaren. De Wereldkampioenschappen Bowhunter (3D) evenals de Indoor kampioenschappen worden gehouden in de jaren na de Wereldkampioenschappen veld schieten.

Bij VZOS worden ook Indoor IFAA wedstrijden geschoten. Voor aanmeldingen en uitslagen kunt u onderstaande links gebruiken:

Logo IFAA - WIAC
Op De IFAA World Indoor Archery Championships 2023 zijn 3 medailles gewonnen waarvan 2 wereldtitels door VZOS leden Judith Porsch en Ernie Breuer in de klasse Historische Boog.

Lees verder