Gefeliciteerd!

IFAA World Indoor Archery Championships 2023

Van dinsdag 14 februari tot en met vrijdag 17 februari vond het IFAA World Indoor Archery Championships 2023 plaats in het Britse Kent.

Een boogschiet toernooi dat oorspronkelijk in 2021 gehouden zou worden maar was uitgesteld in verband met de covid-19 pandemie. Het wereldkampioenschap werd gehouden in een grote sporthal en bestond uit 3 dagen schieten op doelen die variërend tussen de 6 en 27 meter afstand stonden.

Het toernooi begon met de registratie en openingsceremonie op maandag 13 februari, gevolgd door vier dagen van competitie. 498 schutters uit 28 landen kwamen samen en schoten drie wedstrijden waarvan twee IFAA Indoor rondes en een IFAA Flint ronde welke samen een totaal score vormden.

Er zijn door het Nederlandse team maar liefst 3 medailles gewonnen waarvan 2 wereldtitels. Judith Porsch en Ernie Breuer beiden lid van handboogschutterij VZOS te Santpoort werden allebei wereldkampioen in hun klasse Historische Boog. Ernie heeft daarbij 1 nieuw wereldrecord geschoten en Judith heeft 3 eigen
wereldrecords verbeterd.

Er was een 2e plaats voor Olaf van Vlodrop en een 8e plaats voor Chantal Noest in de Bowhunter Unlimites klasse, beiden lid van vereniging Sint Sebastiaen uit Wassenaar. Maarten Porsch van VZOS Santpoort werd 5e in zijn klasse.

Daarnaast is het Style team Historische Boog, bestaande uit Judith Porsch, Ernie Breuer en Maarten Porsch tweede geworden bij de team kampioenschappen.

Van links naar rechts: Maarten en Judith Porsch, Chantal Noest, Olaf van Vlodrop en Ernie Breuer.
Maarten en Judith Porsch, Chantal Noest, Olaf van Vlodrop en Ernie Breuer.