De Portsmouth Round

International Postal Archery Competition

VZOS doet ook in 2022/2023 weer mee met de Portsmouth Round, de internationale Postal competitie. Deze wedstrijd wordt geschoten in de maanden november 2022 tot en met maart 2023. Er wordt geschoten op een afstand van 18m, op 60cm blazoenen. Elke maand levert iedere schutter 2 scores in die naar Achilles worden gestuurd en verwerkt in een overzicht. 

Je schiet met een persoonlijke handicap die wordt bepaald uit je eigen gemiddelde. Dat betekent dat alle categorieën het tegen elkaar kunnen opnemen. Naast het feit dat het erg leuk is om hieraan mee te doen is er ook de mogelijkheid om een certificaat te winnen. Net als vorig jaar hebben we een grote groep deelnemers. 

Vorig jaar hebben 19 schutters de postal helemaal afgemaakt en zijn er veel certificaten uitgedeeld. Zo kregen de recurve schutters een prijs voor het beste team (Dustin, Mike, Ilse, Debbie, Alex, Harm en Miriam), de hoogste totale score veteranen (Miriam), de hoogste score in 1 ronde jeugd (Jasper) de hoogste score in 1 ronde ladies (Ilse), de hoogste score totaal dames (Debbie). 

Ook de longbow deelnemers vielen in de prijzen. Voor de hoogste score bij de heren veteranen in

1 ronde (Ernie), de hoogste score bij de dames veteranen in 1 ronde (Monique), de hoogste totaalscore bij de dames veteranen (Judith).