Categorie├źn
Nieuws

Indoor competitie 2021/2022

Algemene informatie over de bondscompetities die tijdens de wintermaanden gehouden worden:

Elk jaar organiseert de NHB twee competities tijdens het winterseizoen. Indoor 18 meter & Indoor 25 meter 1 pijl.

De competitie begint met de Regiocompetities in elk van de 16 regio’s. De regiocompetitie is per boog type, leeftijdsgroep en speelsterkte opgedeeld in wedstrijdklassen. Je schiet 7 rondes, waarvan de beste 6 tellend zijn. In elke van de 35 wedstrijdklassen wordt de sporter met de hoogste score gekroond tot regiokampioen.

De Rayonkampioenschappen worden in elk van de 4 rayons georganiseerd voor de sporters uit de 4 regio’s van het rayon. In elke wedstrijdklasse nemen 24 sporters het tegen elkaar op, bestaande uit de 4 regiokampioenen aangevuld met de 20 beste sporters uit de regiocompetities.

De Bondskampioenschappen worden landelijk georganiseerd. In elke wedstrijdklasse nemen 24 sporters het tegen elkaar op, bestaande uit de 4 rayonkampioenen aangevuld met de 20 beste sporters uit de rayonkampioenschappen. Voor aspiranten geldt een open inschrijving (iedereen die wil mag meedoen).

De winnaars in de hoogste wedstrijdklassen van het Bondskampioenschap 25m 1pijl mogen zich Nederlands Kampioen noemen. Het Bondskampioenschap Indoor staat los van de Nederlandse Kampioenschappen Indoor (met open inschrijving).

ActiviteitIndoor25m 1pijl
Aanmeldenvanaf 15 julivanaf 15 juli
Regiocompetitieseptember tot decemberseptember tot maart
Rayonkampioenschappenfebruariapril / mei
Bondskampioenschappen Indoorfebruari / maart
Nederlandse Kampioenschappen 25m1 pijlmei / juni

Wil je meedoen met de regiecompetitie 2021 / 2022 schrijf je dan in op de website van de NHB voor 15 augustus! (Maak aldaar een account met je bondsnummer en schrijf je in!!)