belangstelling?

Heeft U belangstelling?

Boogschieten is met een klein aantal lessen al aardig onder de knie te krijgen. Bij voldoende deelname start meerdere keren per jaar een lesgroep van nieuwe schutters. Onder begeleiding van gediplomeerde trainers en ervaren schutters wordt in 12 weken de grondbeginselen van het boogschieten bijgebracht. Na 9 weken beslist u, of uw ouders, of u door wilt gaan. Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van materiaal van de vereniging. Na de lesperiode kan men definitief lid worden en schaft men eigen materiaal aan.

De kosten van een beginnerscursus boogschieten bedragen € 100,- voor volwassenen (vanaf 18 jaar) of € 80,- voor de jeugd. Dit is inclusief de aanschaf van klein materiaal zoals armbescherming,tab en sling, het inschrijfgeld en gebruik van het verenigingsmateriaal. Kosten voor een boog kunnen variëren van circa € 400,- tot wel € 2500,- De contributie van de vereniging bedraagt per jaar € 130,- voor volwassenen en € 76,- voor de jeugd. Daarbij komt nog de contributie van de Nederlandse Handboog Bond NHB, dit is over 2018 €55,-.

V.Z.O.S. organiseert voor de leden ook de traditionele wedstrijden, zoals het Koningschieten (clubkampioenschap), kerstwedstrijd, paaswedstrijd etc. Deze zijn over het algemeen vrij van inschrijfgeld.

Boogschieten is een sport die door iedereen beoefend kan worden, jongens, meisjes, dames en heren, van jong tot oud. Er wordt bij V.Z.O.S. geschoten met diverse soorten bogen. Vanaf 12 jaar kunnen kinderen (eventueel na een test) aan de sport meedoen.

V.Z.O.S. is actief in het promoten van de handboogsport door het geven van clinics, (kennismaking met de boogsport) voor scholen, bedrijven en instellingen.

Kom eens langs als wij aan het schieten zijn. Er is gedurende de openingstijden altijd een bestuurslid aanwezig om u welkom te heten, vragen te beantwoorden of informatie te geven.

Openingstijden schietbaan
Woensdag 19:00 – 22:00 uur
Vrijdag 19:00 – 22:00 uur
Zondag 10:00 – 13:00 uur