Afgelopen zondag 22 oktober was het tijd voor de 3D wedstrijd bij handboogschietvereniging VZOS Santpoort ter ere van het 125 jarig jubileum van de club. Ditmaal was voor deze wedstrijd de organisatie in handen van Lisette Reker.

3D schieten wordt door het hele land geschoten. Er wordt hierbij geschoten op nep 3D beesten welke op diverse plaatsen in het parcour worden weg gezet door de organisatie. Ook bij VZOS waren er schutters vanuit het hele land hierbij aanwezig. Veelal geoefende schutters maar ook een hoop nieuwe schutters waarvan dit de eerste 3D wedstrijd was.

Om 11 uur startte de wedstrijd welke werd geschoten in de schiethal en de buitenbaan van VZOS. Vervolgens moesten de schutters naar atletiekvereniging Suomi om daar de rest van het parcour te lopen. De truc is om de doelen zo lastig mogelijk weg te zetten en deze dan natuurlijk zo goed mogelijk te raken in de zogeheten killzone. Deze staat afgetekend op het beest met een cirkel. Indien het dier hier geraakt wordt krijg je extra punten. Om 4 uur was het tijd voor de prijsuitreiking en was de dag voorbij. Met af en toe een spatje water was het een erg geslaagde wedstrijd met in totaal 61 schutters in 6 verschillende boog klasses. Ondanks het vrij simpele parcour in tegenstelling tot andere wedstrijden in het land waren alle schutters razend enthousiast. Een erg geslaagde wedstrijddag dus aan bijna het einde van het jubileumjaar. Door het enthousiasme van alle deelnemers wil Lisette gaan kijken of ze hier een jaarlijks terugkerend evenement van kan maken om zo nog meer nieuwe schutters enthousiast te maken voor het 3D schieten.

Groetjes,

Lisette Reker

Reacties zijn gesloten.